Priče iz života
«123»
Gospodar svog života

Gospodar svog života

24. decembar 2015, Bojnik

Sredinom juna 2014, četvoročlana porodica Bančić se preselila iz Beograda, u svoju rekonstruisanu kuću u Bojniku. Iako žive na samom kraju sela, za Gorana (51) i njegovu porodicu ova kuća je dobar početak novog života.

„Ovo je normalan život, ja sam prezadovoljan kako sam završio ovu kuću“, kaže Goran, „i mnogo nam je bolje nego ranije. Već smo posadili baštu, imamo povrće. Ja čuvam neku stoku, pa zaradim meso. Ne moramo u mesaru“.

Nisam se nadala dečijoj sobi, sada mi deca spavaju u krevetima

Nisam se nadala dečijoj sobi, sada mi deca spavaju u krevetima

12. novembar 2015, Beograd

„Kad sam se uselila u stan, nisam mogla da verujem. Posle toliko godina života u lošim uslovima u baraci i u kontejneru, sve ovo mi deluje kao san. Nisam se nadala dečijoj sobi, to mi je bilo iznenađenje. Ovo sam čekala, da mi deca spavaju u krevetima“, priča Lidija kroz osmeh.

Mislila sam da je ovo neki san

Mislila sam da je ovo neki san

15. jun 2015, Beograd

Petočlana porodica Mile Jovanović (45) se krajem maja 2015. uselila u trosoban stan u Orlovskom naselju. Suprug Ismailj Gaši (46), ćerke Sibela (7) i Elmedina (3) i sin Ervin (5), ne skrivaju radost što konačno mogu da ostvare, kako sami kažu, „neki normalan život“.

Kao da smo dobili na lotou!

Kao da smo dobili na lotou!

3. april 2015, Resnik

„Hajde, hajde. Samo napred. Za vas su vrata uvek otvorena“, širom otvorenih ruku dočekuje nas Zoran Milošević, koji je od projekta „Sagradimo dom zajedno“ dobio pravnu pomoć da legalizuje svoje imanje. Porodica Milošević je najpre živela u neformalnom naselju Belvil, odakle je privremeno raseljena u novoformirano naselje Resnik.

© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.