Očuvanje okoline u cilju poboljšanja životnih uslova
1/1

Očuvanje okoline u cilju poboljšanja životnih uslova

14. april 2014, Beograd

Dvanaest radionica o očuvanju okoline i poboljšanju uslova života održano je za 183 korisnika projekta „Sagradimo dom zajedno” u Makišu 1, Makišu 2, Resniku, Kijevu i Jabučkom Ritu, kao i za one muškarce, žene i decu koji trenutno borave van ovih naselja. Kroz radionice, korisnici projekta su unapredili svoje znanje o bezbednosti, ekonomiji i zdravim životnim uslovima, i razmenili iskustva o racionalnoj potrošnji energije, požaru i zaštiti od poplava, merama planiranja ekonomije domaćinstva i investicija, funkcionalnoj upotrebi i održavanju zajedničkog prostora, kao i uređenju okoline i obradivog zemljišta.

Radionice su organizovane odvojeno za odrasle i za decu, koja su bila više uključena u kreativne aktivnosti i diskusije o zaštiti od požara i poplava. Deca su bila veoma zainteresovana u delu radionice pod nazivom  „Moja mala bašta”, kada su pravila saksije za cveće i hranilice za ptice.

Kroz projekat „Sagradimo dom zajedno”, uz finansijsku podršku Evropske unije u iznosu od 3,6 miliona evra, biće obezbeđena trajna stambena rešenja za do 170 porodica koje su ranije živele u nehigijenskim naseljima u Beogradu. Pored radionica o zaštiti životne sredine i unapređenju životnih uslova, projekat će organizovati informativne sesije o održavanju zgrada, bezbednosti i komunalnoj higijeni kako bi se olakšala integracija porodica u novim naseljima.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.