Prva porodica dobila građevinski materijal za rekonstrukciju sopstvene imovine

7. april 2014, Beograd

Bajramšah Dibrani dobila je građevinski materijal za rekonstrukciju sopstvene imovine, gde će živeti sa svojim mužem i ćerkom. Ukupno 11 korisničkih porodica se odlučilo da rekonstruiše svoju imovinu u okviru projekta „Sagradimo dom zajedno“. Još šest porodica dobiće građevinski materijal do sredine aprila, a tri kada registruju vlasništvo imovine. Za jednu porodicu, koja poseduje samo zemlju, kroz projekat će biti  izgrađena kuća.

Projektni tim je posetio svaku od porodica kako bi se dogovorili oko specifikacije materijala i same isporuke. Projekat pruža i nadzornu i savetodavnu podršku u toku radova, a obezbedio je i pravnog savetnika za potrebe legalizacije imovina. Čim kuće budu završene, svaka porodica će dobiti osnovni set aparata za domaćinstvo (belu tehniku).

Projekat će, uz finansijsku podršku Evropske unije u iznosu od 3,6 miliona evra, obezbediti trajno stambeno rešenje za do 170 porodica. Pored ovih porodica koje rekonstruišu sopstvenu imovinu, 111 porodica će živeti u socijalnom stanovanju, a 48 će svoje trajno stambeno rešenje naći kupovinom seoskih kuća.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.