Kuće kupljene za tri porodice
1/3

Kuće kupljene za tri porodice

3. april 2014, Bečej

Tri porodice koje trenutno žive u mobilnim naseljima u Makišu 1, Makišu 2 i Jabučkom Ritu, sada su vlasnici kuća u Bačkom Petrovom Selu. Kroz projekat „Sagradimo dom zajedno“ , porodicama su kupljene kuće, a dobiće i materijal i nadzornu podršku da rekonstruišu svoje nove domove, kao i mašine, alate i opremu da započnu sopstveni biznis i dohodovni prihod.

„Presrećni smo, ostvario se mojoj deci san! “ rekla je Žaklina Jašarević nakon potpisivanja ugovora o kupovini kuće.  „Potreban mi je novi bojler i kada...ali pogledajte sve ove sobe. Imam nekoliko šupa, mogu da držim živinu i svinje tamo,“ rekla je Jašarević šetajući po svom novom imanju.

Nakon rekonstrukcije seoskih kuća, projekat će organizovati preseljenje, što podrazumeva prevoz članova  porodica i pokućstva, kao i kupovinu osnovnih kućnih aparata.

Projekat će pružiti podršku za 170 romskih porodica da dobiju trajno stambeno rešenje.
Ukupno, 48 porodica odlučilo je da živi u seoskim kućama, 111 će živeti u socijalnim stanovima, dok će jedanaest porodica dobiti podršku da rekonstruiše svoju imovinu.

Evropska unija obezbedila je 3,6 miliona evra za trajna stambena rešenja romskih porodica koje su prethodno živele u nehigijenskim naseljima u Beogradu.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.