Korisnici potpisali izjave o željenom modelu stanovanja
1/1

Korisnici potpisali izjave o željenom modelu stanovanja

31. oktobar 2013, Beograd

Od ukupno 169 korisničkih porodica, 159 porodica je krajem oktobra potpisalo dokument kojim se zvanično izjašnjavaju o željenoj opciji za stanovanje, imajući priliku da biraju između tri ponuđena modela:  socijalnog stanovanja u višeporodičnim zgradama, seoskog domaćinstva ili rekonstrukcije privatnih kuća.

Deset porodica koje imaju pravo da učestvuju u projektu nije potpisalo izjavu zbog odsustva iz sadašnjeg mesta prebivališta. Projektni  Potkomitet, telo koje je formirano u cilju zvaničnog  donošenja odluka  koje se tiču projekta, će razmatrati najbolje rešenje u vezi sa ovim korisnicima, dogovoriti odgovarajući pristup  i doneti odluku o daljim koracima do kraja novembra 2013. 

Projekat Sagradimo dom zajedno obezbediće stambena rešenja za maksimalno 200 romskih porodica uz finansijsku pomoć Evropske unije u iznosu od 3,6 miliona evra. Romske porodice mogu da odluče da li žele da žive u socijalnim stanovima, seoskim kućama ili da rekonstruišu/dovrše izgradnju sopstvene nekretnine. Projekat je počeo u februaru 2013. god., a trebalo bi da se završi do kraja januara 2015. god.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.