Evropska unija izdvaja 3,6 miliona evra za rešavanje stambenog pitanja Roma

Evropska unija izdvaja 3,6 miliona evra za rešavanje stambenog pitanja Roma

8. april 2013, Beograd

Šef Delegacije Evropske unije (DEU) u Srbiji, Ambasador Vensan Dežer, gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas i Menadžer Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji, Grem Tindal, potpisali su Protokol o izgradnji stambenih jedinica za 202 romske porodice preseljene iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja Belvil. Evropska unija (EU) je izdvojila 3,6 miliona evra za stanove koji bi trebalo da budu izgrađeni u naredne dve godine u Beogradu. 

„Ovo je početak procesa koji nije jednostavan. Grad Beograd će obezbediti lokacije za izgradnju ovih stanova, dok EU finasira izgradnju. Međutim, stanovi su samo jedan deo rešenja. Važno je nastaviti sa radom u romskim naseljima kako bismo obezbedili da deca pohađaju školu i da porodice dobijaju podršku od zdravstvenih medijatora i pedagoških asistenata“, rekao je ambasador Dežer.

„Kroz ovaj projekat ćemo trajno rešiti problem smeštaja 202 romske porodice. Ovo je najveća donacija koju je Grad Beograd primio i mi smo zahvalni Evropskoj uniji“, naveo je gradonačelnik Đilas.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.