Usvojen Pravilnik za izbor korisnika socijalnog stanovanja
1/1

Usvojen Pravilnik za izbor korisnika socijalnog stanovanja

3. februar 2015, Beograd

Koordinaciono telo za praćenje realizacije Akcionog plana za preseljenje stanovnika novoformiranih naselja Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki Rit i Kijevo na osmoj sednici usvojilo je Pravilnik za izbor korisnika socijalnog stanovanja na osnovu kojeg će porodice obuhvaćene ovim projektom dobijati stanove, po modelu socijalnog stanovanja ili socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima.

Prema Pravilniku, stanovi koji su vlasništvo Grada Beograda dodeljuju se na korišćenje porodicama koje ispune uslove iz Pravilnika na period od pet godina, s tim što će svake godine biti proveravan socijalno-ekonomski status porodica. Ovaj Pravilnik donet je u koordinaciji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu grada Beograda, Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Projektom „Sagradimo dom zajedno”. Pravilnik može biti model za naredne projekte koji će se baviti stanovanjem romske populacije i ostalih ugroženih grupa.

Putem Projekta „Sagradimo dom zajedno”, koji finansira Evropska unija sa 3,6 miliona evra, do 170 porodica, koje su prethodno živele u neformalnim naseljima u Beogradu, će dobiti trajno stambeno rešenje: u socijalnim stanovima, seoskim domaćinstvima, ili podršku za rekonstrukciju sopstvene imovine.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.