Kupljene 23 seoske kuće
1/3

Kupljene 23 seoske kuće

15. avgust 2014, Beograd

Do sredine avgusta 23 korisnika sa svojim supružnicima, postali su vlasnici seoskih domaćinstava koja su kupljena uz finansijsku podršku Evropske unije, kroz projekat „Sagradimo dom zajedno”. Osamnaest porodica je već dobilo kompletnu pravnu dokumentaciju koja potvrđuje njihovo vlasništvo imovine.

Do sada je osam porodica sa 25 članova preseljeno iz mobilnih stambenih jedinica u Beogradu u njihove nove domove, uglavnom u Vojvodini. Svi su dobili građevinski materijal za rekonstrukciju kuća i osnovni komplet bele tehnike.

Projektni tim je takođe završio procenu porodica i njihovih potreba za alatima i mašinama sa kojima bi mogli da dohoduju.  Isporuka mašina i alata će biti organizovana u drugoj polovini avgusta.

Za sve zainteresovane porodice 21. jula je objavljen novi poziv za kupovinu seoskih domaćinstava. Poziv je otvoren do 31. avgusta. Prezentacije o uslovima poziva su održane kako u mobilnim stambenim jedinicima tako i za korisnike koji trenutno žive van naselja.

Kroz projekat „Sagradimo dom zajedno”, koji finansira Evropska unija i  čija je vrednost 3,6 miliona evra, do 170 porodica koje su prethodno živele u nehigijenskim naseljima u Beogradu će dobiti trajno stambeno rešenje: u socijalnim stanovima, seoskim domaćinstvima, ili podršku za rekonstrukciju sopstvene imovine.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.