Otvoren novi poziv za kupovinu seoskih kuća
1/3

Otvoren novi poziv za kupovinu seoskih kuća

9. jul 2014, Beograd

Koordinaciono telo za praćenje realizacije Akcionog plana za raseljavanje stanovnika kontejnerskih naselja u Makišu, Resniku, Jabučkom Ritu i Kijevu odobrilo je otvaranje novog poziva za kupovinu seoskih domaćinstava za korisnike projekta „Sagradimo dom zajedno”. Rok za pronalaženje kuće, koja bi bila u skladu sa potrebama svake porodice je kraj avgusta 2014.

Do sada je odobrena kupovina 33 kuće, a  osam porodica sa 27 članova (14 žena) se već preselilo iz mobilnih naselja u Beogradu u svoje domove. Putem projekta je svima isporučen građevinski materijal a inženjerka projekta je pružala tehničku podršku kako bi porodice mogle da obave potrebne radove na kućama. Svih osam porodica je već dobilo komplet bele tehnike, a tokom avgusta njima će biti isporučena oprema, alat i mašine, kao podrška za sticanje prihoda.

Kroz projekat „Sagradimo dom zajedno”, čija je vrednost 3,6 miliona evra, do 170 porodica koje su prethodno živele u nehigijenskim naseljima u Beogradu će dobiti trajno stambeno rešenje: u socijalnim stanovima, seoskim domaćinstvima, ili podršku za rekonstrukciju sopstvene imovine.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.