Odobrena kupovina 25 kuća
1/1

Odobrena kupovina 25 kuća

3. jul 2014, Beograd

Tokom drugog sastanka Komisije za verifikaciju seoskih domaćinstava, odobrena je kupovina 25 kuća za korisnike projekta  Sagradimo dom zajedno, uz finansijsku podršku Evropske unije. Kuće treba da budu kupljene do kraja avgusta, dok će porodice dobiti građevinski materijal za rekonstrukciju poseda odmah nakon overe ugovora.

Do sada je kupljeno osam kuća, što je omogućilo preseljenje osam porodica, sa 27 članova (od čega 14 žena) iz mobilnih naselja u Beogradu. Putem projekta je svima isporučen građevinski materijal a inženjerka projekta je pružala tehničku podršku kako bi porodice mogle da obave potrebne radove na kućama. Uz to, svih osam porodica je dobilo komplet bele tehnike, koji će biti isporučen i drugim korisnicma projekta nakon useljenja.

Kroz projekat Sagradimo dom zajedno, čija je vrednost 3,6 miliona evra, do 170 porodica koje su prethodno živele u nehigijenskim naseljima će dobiti trajno stambeno rešenje: 111 porodica se odlučilo za socijalno stanovanje, 48 za seoska domaćinstva, dok jedanaest porodica dobija podršku za rekonstrukciju sopstvene imovine.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.