Osam porodica ima nove domove

14. maj 2014, Beograd

Supružnici Kadrija Mirsad i Ramadani Magbulje potpisali su kupoprodajni ugovor za svoj novi dom u Bačkom Gradištu i time je završena kupovina prvih osam objekata, odobrenih na februarskom sastanku Komisije za verifikaciju seoskih domaćinstava.

Samo dva dana ranije, supružnici Jagoda i Zoran Denić, su potpisali kupoprodajni ugovor za seosku kuću u Starom Lecu, kraj Plandišta.  „Sad sam se ponovo rodila,” nije krila zadovoljstvo Jagoda Denić po potpisivanju ugovora.

Već pet porodica žive u svojim novim domovima, i započinju renoviranje imovine nakon što su posredstvom projekta „Sagradimo dom zajedno” dobile  građevinski materijal.  Svakoj porodici koja je obuhvaćena projektom, biće dostavljen i osnovni komplet kućnih aparata i to: frižider, veš mašina i šporet na drva.

Dok je ulazio u kola, spremajući se za putovanje do svog novog doma sa suprugom i decom, Kadri Ahmeti je rekao: „Deco, konačno idemo kući!” On i njegova supruga, Mirsada Redžepović imaju troje dece a njihov novi dom nalazi se u Bačkom Petrovom Selu.

Kroz projekat „Sagradimo dom zajedno”, uz finansijsku podršku Evropske unije u iznosu od 3,6 miliona evra, biće obezbeđena trajna stambena rešenja za do 170 porodica koje su ranije živele u nehigijenskim naseljima u Beogradu; od toga, 111 porodica odlučilo je da živi u socijalnim stanovima, 48 u seoskim kućama, a 11 porodica će dobiti podršku da rekostruišu svoju imovinu.

Text Print
© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.