Vesti o projektu
Objavljen javni poziv za dodelu socijalnih stanova

Objavljen javni poziv za dodelu socijalnih stanova

20. februar 2015, Beograd

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Gradske uprave Grada Beograda objavio je javni poziv za dodelu 68 socijalnih stanova i socijalnih stanova u zaštićenim uslovima, korisnicima projekta „Sagradimo dom zajedno“, na lokacijama Orlovsko naselje-opština Zvezdara, Jabučki Rit-opština Palilula, Mislođin-opština Obrenovac i Zemun Polje-opština Zemun.

Usvojen Pravilnik za izbor korisnika socijalnog stanovanja

Usvojen Pravilnik za izbor korisnika socijalnog stanovanja

3. februar 2015, Beograd

Koordinaciono telo za praćenje realizacije Akcionog plana za preseljenje stanovnika novoformiranih naselja Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki Rit i Kijevo na osmoj sednici usvojilo je Pravilnik za izbor korisnika socijalnog stanovanja na osnovu kojeg će porodice obuhvaćene ovim projektom dobijati stanove, po modelu socijalnog stanovanja ili socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima.

Metodologija za konsultacije sa primajućom zajednicom

Metodologija za konsultacije sa primajućom zajednicom

3. februar 2015, Beograd

Tokom sastanka Koordinacionog tela za praćenje realizacije Akcionog plana za preseljenje stanovnika novoformiranih naselja Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki Rit i Kijevo, koji je održan 3. februara 2015. godine, predstvaljeni su Metodologija i Akcioni plan, i zaključeno je da gradske službe treba što pre da počnu konsultacije sa primajućim zajednicama u Orlovskom naselju, koje treba da budu praćene konsultacijama u Jabučkom Ritu i Mislođinu.

Kupljeno 14 seoskih kuća

Kupljeno 14 seoskih kuća

21. januar 2015, Beograd

Od avgusta 2014. do kraja januara 2015. godine, 14 porodica koje su korisnice projekta „Sagradimo dom zajedno” su postale vlasnice seoskih domaćinstava, a nakon preseljenja dobile su građevinski materijal za rekonstrukciju kuća i osnovni komplet bele tehnike - šporet na drva, frižider i veš mašinu. Do sada je uz finansijsku podršku Evropske unije ukupno kupljeno 39 domaćinstava za korisnike projekta.

© Sagradimo dom zajedno, 2014. Sva prava zadržana.